A KAPCSOLATFELVÉTEL NAPJA MARATONI PODCAST HIVATALOS OLDALA

A Kapcsolatfelvétel Napja 2020

Tuvok & Neelix 2020

2020. április 05. - emTV.hu

Tuvok és Neelix, a Star Trek: Voyager furcsa párja magyar hangjaik, Holl Nándor és Kassai Károly személyében elevenednek meg újra, ráadásul egy vidám werkfilmmel együtt!

Vulcan Hello

Ujjakat szét, de nem csak vírus idején!

2020. április 05. - emTV.hu

2020-ban a vulkáni helló egy népszerű üdvözlési formává vált, de nem csupán azért, hogy az emberiség az igazi kapcsolatfelvétel miatt jóelőre begyakorolja a kézmozdulatot, hanem a mindenki életét megnehezítő koronavírus járvány szomorú apropóján is. Mivel úgy érezzük, hogy a Leonard Nimoy által bevezetett érintekezés nélküli kapcsolattartás nem csak az elszigetelődés idejére való, a maratoni műsorfolyamunkat a híres köszöntéssel fémjelezve helyezzük keretes szerkezetbe, melyben első Star Trek benyomásainkról és kedvenc pillanatainkról beszélgetünk. A vulkáni hello a hallójáratokkal érintkezve is teljesen veszélytelen, így a karantén magányában nem csak megengedett, hanem a holodoktorok világszövetsége által egyenesen javasolt a fogyasztása!

vulcanhello.jpg

Tovább

Bemutatjuk: Andulino

Fából van a Hold

2020. április 05. - emTV.hu

Pár hete izzadó homlokkal és feszített koncentrációval teljesítette Gergő és Csaba az Andulino által tartott workshopot, ahol a szike alatt sercegő rostok, valamint az addig érintetlen faanygok sínylették meg a tapasztalatlan, de annál lelkesebb kezdők ámokfutását. Jóval több van azonban a világon, mint egyszerű kockák és csillagflotta emblémák, hiszen komplett csillaghajók és karakterek, valamint kapitányok portréi is lehetnek az intarziák központi témái.

bemutatjuk.jpg

Tovább

Impulzus Plusz

Vendégünk Miyazaki Jun

2020. április 05. - emTV.hu

Miyazaki Jun, az SFportal.hu alapítója a vendégünk, akinek a kétezres évek elejétől számtalan hazai sci-fi rendezvényt, és ezzel együtt neves nemzetközi színészek idelátogatását is köszönhetjük. Beszélgetésünkben a Petőfi Csarnokban zajló egykori klubéletet, az új Star Trek éra elfogadását, valamint a nagy franchise-ok fanservice és megújulás közötti helyes egyensúlyát is érintjük.

impulzus_plusz.png

Tovább

Impulzus Podcast különkiadás

Kortárs sci-fi sorozatok

2020. április 05. - emTV.hu

Az alapcsapat, valamint Atter, Gergő és Ádám az aktuális sci-fi sorozatokról beszélget a Kapcsolatfelvétel Napján. Többek között a Star Wars: A klónok háborúja, a The Expanse, a Dr. Who, a Lost in Space, a Black Mirror kerülnek szóba, de ezeken kívül még arra is rátérünk, hogy az évadok közötti szünetekben mennyire felejtjük el egy adott sorozat szereplőit és alapszituációját.

impulzus.png

Tovább

Bemutatjuk: Kóbor Trekkerek

Hosszú és cosplayes életet!

2020. április 05. - emTV.hu

A Star Trek ihletésű cosplayek a hazai rendezvényeken is egyre gyakoribb jelenségek, ennek a pozitív trendnek pedig hosszú idő óta a Kóbor Trekkerek az egyik legjelentősebb zászlóvivői. A rajongói társaság minden érából fel tud sorakozatni jelmezeket, a beöltözött csapattagok mellett pedig kivételes gyüjteménnyel találkozhat az, aki meglátogatja a standjukat. Az állandó programokhoz hozzátartozik a tribblik simogatása vagy a romulán sörivás, de az sem ritka, hogy valaki emberként érkezik, és trill pöttyökkel távozik a kapcsolatfelvétel után.

bemutatjuk.jpg

Tovább

Parallaxis - Sokolébresztő különkiadás

Mesterséges intelligencia és robotok az űrben

2020. április 05. - emTV.hu

A Parallaxis és a Sokolébresztő közös különkiadásában a Tilos rádió tudományos műsorának szinte állandó szakértőjével, Werner Norbert asztrofizikussal beszélgettünk arról, hogy a mesterséges intelligencia és a humanoid robotok hogyan válnak napról napra egyre nélkülözhetetlenebb elemeivé az űrkutatásnak.

parallaxis_sokolebreszto.jpg

Tovább

Bemutatjuk: WeTomi

Papírszerkezeti integritás

2020. április 05. - emTV.hu

Nem tragédia, ha nincs kéznél tritánium, a papír is megteszi! Egy Csillaghajó megvalósításához persze így is rengeteg tervezés, valamint időbefektetés szükséges, főleg, ha a 21. századi munkája mellett végzi az ember, kizárólag önszorgalomból. A végeredmény persze minden erőfeszítést megér, ezt a Kincses raktér című videósorozatunk első részében is megtekinthetitek.

bemutatjuk.jpg

Tovább

Médiazabálók - Írózabálók különkiadás

Transzhumán vasútvonal, avagy add ide a digit!

2020. április 05. - emTV.hu

Szélesi Sándor és Markovics Botond külön-külön is igazán jól csengő nevek a hazai sci-fi irodalomban, de vajon mire képesek akkor, ha egy asztalnál (na jó, ezúttal virtuális asztalnál) közösen osztják meg a gondolataikat a transzhumanizmus és a Star Trek kapcsolatáról? Ilyen körülmények között garantált, hogy agy nem marad szárazon, és alapos gondolatébresztés, valamint tisztességes történelmi áttekintés lesz az eredménye a szintetikus és organikus szimbiózis témakörének átfogó boncolgatása során.

mediazabalok.jpg

Tovább

Bemutatjuk: Mr. Sci-fi & Fantasy

Ahová lépek, könyv terem

2020. április 05. - emTV.hu

Ha az e-könyvek helyett inkább saját magatok végeznétek a lapozgatást, és a klasszikus sci-fi történetek mellett a kalandjátékok is felkeltik az figyelmeteket, akkor Ádám a ti emberetek. Mivel az űrből is jól látható árukészlete miatt a hazai geek rendezvényeken messziről is hatékonyan kiszúrható, ezért a kapcsolatfelvétel vele normál esetben nem okozhat problémát, de azok számára sincs veszve minden, akik a karanténban is olvasnának valami jót.

bemutatjuk.jpg

Tovább
süti beállítások módosítása