A KAPCSOLATFELVÉTEL NAPJA MARATONI PODCAST HIVATALOS OLDALA

A Kapcsolatfelvétel Napja 2020

Áprilisban ismét együtt ünnepeljük a Star Treket

2020. február 07. - emTV.hu

A Kapcsolatfelvétel a Star Trek univerzum legfontosabb eseménye, ami 43 év múlva, 2063. április 5-én történik majd. Ekkor látogatnak ugyanis a Földre a vulkániak, s ezzel új korszak köszönt ránk: az emberiség egyszersmind maga mögött hagyja napjaink égető problémáit, és egyesül a felismerésben, hogy nincs egyedül. A háborúk, a terrorizmus, a globális felmelegedés okozta népvándorlás, a fenntarthatatlan fejlődés helyére önző emberi korlátaink lebontása, az új világok felfedezése, és a galaxisban élő fajok összekovácsolása lép. Ezt ünnepeljük április 5-én, a Kapcsolatfelvétel Napján.

kapcsfelvnap2019_gyertya.jpg

Orosz Anna, Pálfai Péter, R. Kárpáti Péter, Szórádi Erika és Holl Nándor elfújja a születésnapi torta gyertyáit a 2019-es Kapcsolatfelvétel Napján

Bár az esemény megrendezése nemrég bizonytalanná vált, a rajongói visszajelzések végül meggyőztek minket arról, hogy megújult lendülettel vágjunk bele az idei Star Trek ünnep megszervezésébe. A jeles alkalomból rendezett Űrszekerek közösségtalálkozón a megszokott és népszerű programok mellett idén a Kóbor Trekkerek csapata tribblisimogatóval, fegyverekkel, űrhajómodellekkel várja az érdeklődő rajongókat, a kézműves alkotások kedvelői pedig kedvükre válogathatnak Andulino egyedi, kézzel készült Star Trek kulcstartói, mágnesei és kitűzői között.

A kerekasztal körül a 25 éve indult Star Trek: Voyager magyar hangjaival beszélgetünk a 20 éves szinkronról, Werner Norbert asztrofizikussal pedig a humanoid robotok és a mesterséges intelligencia űrkutatásban betöltött szerepéről. A transzhumanizmus és a Star Trek összefonódásának témakörét Kasza Magdolna író és grafikus társaságában Markovics Botond boncolgatja majd, aki Brandon Hackett néven tizenöt könyvvel gazdagította már a hazai tudományos fantasztikum világát. Regényeiben többek között szívesen tárgyalja, hogy a technológia fejlődésével mivé válhat az ember vagy az emberiség.

Az ünnepi eseményt búcsúztató Csillagbár kocsmakvíz előtt a Picard című sorozatról és a Star Trek jövőjéről folytatunk diskurzust Miyazaki Junnal, az SFportal főszerkesztőjével, aki korábban számos hazai science-fiction rendezvény szervezője is volt.

kapcsfelvnap2019_hangulat.jpgPálfai Péter, Vass Gábor, R. Kárpáti Péter, Szórádi Erika a 2019-es Kapcsolatfelvétel Napján

Hasonlóan az emTV.hu és az Űrszekerek Közösségi Flotta által közösen, önkéntes munkával szervezett rendezvényeinkre, a Kapcsolatfelvétel Napjára a belépés díjtalan, de mivel a lebonyolításhoz szükséges anyagi hátteret kizárólag a szervezők biztosítják, szívesen fogadjuk az adományokat. Ha segítenél, látogasd meg a donate.urszekerek.hu oldalt!

A tavalyi, hagyományteremtő rendezvénysorozat jelentőségét nagymértékben emelte, hogy több tévécsatorna is Star Trek tartalmakkal kísérte a jeles ünnepet. Reméljük, hogy a hazai médiatársaságok idén is hasonló műsorkínálattal örvendeztetik meg a magyar rajongókat, míg az Űrszekerek.hu a következő hetekben extra tartalmakkal várja az online érdeklődőket, és érdemes többször ellátogatni a rendezvény hivatalos oldalára is, ahol a folyamatosan frissülő programok mellett további meglepetésekkel is készülünk.

Bízunk benne, hogy rendszeresen szervezett ingyenes rendezvényeink, podcastjeink, videóink és cikkeink nagyban gazdagítják a magyar rajongói közösség életét, melynek hatására a hazai Trekkerek is eljuthatnak oda, ahová még rajongó nem merészkedett...

Szeretettel várunk a Kapcsolatfelvétel Napján, április 5-én, vasárnap 14 és 21 óra között a Vault 51 Gamer Barban az Oktogonnál! (1066 Budapest, Ó utca 51.)

Amennyiben a sajtó munkatársaként helyszíni tudósítást, fényképet, videót, esetleg vendégeinkkel interjút készítenél, azt kérjük előzetesen jelezd számunkra az urszekerek@emtv.hu címre küldött leveledben! Köszönjük!

(A műsorváltoztatás jogát fenntartjuk!)

A Facebook eseményért kattints ide!

emTV.hu

süti beállítások módosítása